Still Shivering

Absurda iakttagelser i känslornas labyrint

Still Shivering vänder och vrider på närgångna frågor kring vår person. Här återges ett spektra av mänskliga känslor som uttrycks genom extrema eller subtila förändringar i kropp och utseende. Mellan mask och verklighet blottas individens olika personligheter. När blir det groteska vackert? Blir det sorgliga någonsin skrattretande? Vad är det vi ser och uppfattar hos en människa?

Bland över 500 ansökningar blev Still Shivering tillsammans med 15 andra verk utvalda att medverka i BE festival i Birmingham, Storbritannien. Mellan den 2-6 juli 2013 pågick festivalen och Memory Wax medverkade även i olika workshops och diskussioner. En underbart kreativ vecka med många nya spännande möten och nätverkande! Läs gärna mer om denna bubblande festival här!

Hösten 2013 genomfördes en turné i samarbete med Vass-scenkonst som vågar! till fyra skånska städer, med en helafton innehållande två soloföreställningar av Memory Wax; Still Shivering och Rooms. Verken ger sig in på närgångna frågor om individen och ger tillsammans en god inblick i Memory Wax språk, sina avskalade samt poetiska men också oväntade uttryck. Turnén inleddes i Simrishamn gick sedan vidare till Lund, Landskrona och Kristianstad. Varje afton avslutades med publiksamtal.

Still Shivering genomfördes med stöd av Konstnärsnämnden, Kulturrådet, Kultur Skåne, Malmö Kulturnämnd och The Barbro Osher Pro Suecia Foundation.
Stort tack till Skånes Dansteater för residensperiod där.