Park in Motion

En vibrerande, poetisk vandringsföreställning där modern dans möter parkens varma grönska. Internationella och lokala artister framför ett varierat program med både dans och musik, skapat specifikt för Folkets Park. Upplev kraften i dansen, med träden, gräset, vattnet och den urbana arkitekturen som magisk scenografi!

Föreställningen spelades i Folkets Park i Malmö tre gånger den 19 och 20 juni 2013.

Medverkande: Memory Wax, 10 dansare ur det kubanska danskompaniet Danza Teatro Retazos, 10 danselever från Malmö Kulturskola, de liveloopande ljudkonstnärerna i bandet Lur, dansaren Malin Skoglund, musikern Oscar Hielm och den schweiziske trumspelaren Ananda Krishna.

I samband med Danza Teatro Retazos besök i Malmö arrangerade Memory Wax även en workshop för professionella scenkonstnärer och musiker i samarbete med Kulturkraft Syd, 15-16 juni, samt en samtalskväll på Cuba Café i Folkets Park den 13 juni med danskompaniets grundare och konstnärliga ledare Isabel Bustos, i samarbete med Kulturföreningen José Marti och Cuba café.

Arrangör: Memory Wax i samarbete med Danza Teatro Retazos, Malmö Folkets Park, Malmö Kulturskola och Barnens Scen.

Med stöd av: Projektet är finansierat av EU-programmet Europe Aid – Retazos Evoluciona, Kulturrådet, Malmö Kulturstöd, Kultur Skåne, Konstnärsnämnden, Svenska Ambassaden i Havanna och Kulturministeriet i Havanna.

OCH STORT TACK TILL ALLA UNDERBARA VOLONTÄRER!

Om Danza Teatro Retazos:
Danskompaniet Danza Teatro Retazos grundades 1987 av koreografen Isabel Bustos, i Havanna, Kuba. Med inspiration från både naturen och det vardagliga livet har Bustos skapat ett lyriskt och intimt rörelsespråk som återspeglar de många olika motsättningarna i vår tid. Som en krönika över latinamerikans andlighet framstår Danza Teatro Retazos verk, med ett uttryck som är på samma gång djupt tankeväckande, övertygande, impulsivt och vitalt.

Danza Teatro Retazos har en viktig position i kulturlivet nationellt, men når även långt utanför Kubas gränser med sina verk. I Malmö har Danza Teatro Retazos medverkat i Memory Wax utomhusföreställningar Transit – stad i rörelse (2006-2008) och City Hoppers (2010-2011) – båda med inspiration hämtad från den årliga gatudansfestivalen Habana Vieja: Ciudad en movimiento, som Danza Teatro Retazos arrangerar i Havanna.