Possible Impossible

En föreställning om den fria tankens explosiva kraft när lagarna om tid och rum upphört att gälla.

I en av sina största produktioner möter Memory Wax, med sitt avskalade, minimalistiska scenspråk, 8 dansare från explosiva Danza Teatro Retazos från Kuba i en sprakande helaftonsföreställning. Tillsammans har de båda kompanierna, med perspektiv från olika delar av världen, vänt och vridit på gränser och gränslöshet. Possible Impossible tar avstamp i ett landskap där kända lagar om tid, rum och kraft upphört att gälla. Föreställ dig en associativ värld av magi och absurda situationer – en dröm avlöser en annan, du faller, flyger och balanserar mellan verklighet och fantasi. I denna överraskande föränderliga värld öppnas dörrar till andra universum där sinnet och tanken är fri och det omöjliga blir möjligt.

Possible Impossible tilldelades 2015 det Kubanska priset Villanueva från UNEAC (la Unión de Escritores y Artistas de Cuba).

Possible Impossible har turnérat på Kuba, i Uruguay och i Sverige inom Dansnät Sverige, VASS – scenkonst som vågar samt till Vancouver Playhouse, Vancouver International Dance Festival i Kanada och Miami Dade County Auditorium i USA.

Föreställningen är skapad med stöd av EU Europe Aid – projektet Retazos Evoluciona, Kulturrådet, Kultur Skåne, Konstnärsnämnden, Malmö Kulturnämnd, Hanns Seidel Foundation, Folkuniversitetet Malmö, Ministerio de Cultura/Kuba, Consejo de las Artes Escénicas/Kuba, Oficina del Historiador de la Ciudad de La Habana/Kuba, HIVOS/Kuba och Sveriges Ambassad i Havanna.