Shapes

Om föreställningen: Shapes – livets ögonblick

Shapes är en samproduktion mellan Memory Wax och kubanska danskompaniet Danza Teatro Retazos. Shapes hyllar mötet mellan människor som en unik och värdefull händelse. Ett poetiskt verk som utforskar förhållandet mellan form och innehåll för att identifiera mönster, hitta mening och skapa relationer. Om livets ögonblick och dess oundvikliga transformation till något annat – former som ständigt byter skepnad. 
Hur påverkar vi människor varandra när vi alla har behov av både tillhörighet och frihet?

2019 firar Memory Wax 15-års jubileum. Internationella samarbeten är en fundamental del av vår verksamhet och den speciella relationen med Danza Teatro Retazos har lett till att kompanierna sedan 2012 tillsammans skapat produktioner och arrangerat festivaler på Kuba och i Sverige. 2014 skapades första samproduktionen – Possible Impossible – och 2016 den andra – Crisálida. Verk som varit på turné med Dansnät Sverige och i Skåne med Vass – scenkonst som vågar samt internationellt till Kanada, Kuba, Storbritannien och Uruguay. Nu firar vi vårt jubileum med Sverigepremiären av vår tredje samproduktion Shapes den 4 september på Lunds Stadsteater med en efterföljande turné till Malmö, Kristianstad, Ystad, Stockholm, Motala, Mjölby, Norrköping och Finspång.

I samband med denna turné genomförde vi även 18 st rörelseworkshops tillsammans med olika grupper i Skåne. Ett spännande och utvecklande sätt att möta nya publikgrupper som får prova på hur vi arbetar med dans.

Sverige turnén samt workshops 2019 genomförs i samarbete med; i Skåne – Riksteatern Skåne och Skånes Dansnoder Kommunsamverkan, i Östergötland – Riksteatern Östergötland samt i Stockholm – DANSISTAN.

Med stöd av Kulturrådet, Region Skåne och Malmö stad.